MARK MOLDRE – FEVER DREAMS

“The Waiting Room” was in 2010 de titel van het eerste soloalbum van de uit Sydney afkomstige Australische folkrocker Mark Moldre. Drie jaar later volgde een tweede plaat die “An Ear To The Earth” als titel kreeg en opnieuw gevuld was met stevige rocksongs. Zijn begeleidingsband voor de opname van die plaat bestond uit drummer Scott Hutchings, bassist Reuben Wills, lap slidegitarist en banjospeler Adam Lang en gitarist Jamie Hutchings.

Het is met dezelfde muzikanten dat Mark Moldre nu terug de studio introk voor het opnemen van zijn derde soloalbum “Fever Dreams”. De extra gastmuzikanten die voor het spelen op enkele nummers werden uitgenodigd zijn pianiste Jadey O’Regan, Hammondorgelspeler Tim Byron en tenorsaxofonist Lee Hutchings. Het kersverse album herbergt tien nieuwe nummers die Mark Moldre zelf in de voorbije jaren heeft gecomponeerd.

Verwacht echter geen simpele, voor de hand liggende nummers op “Fever Dreams” maar eerder vakkundig in elkaar gestoken melodieuze en soms wat mysterieuze pop- en rocksongs zoals hier gepresenteerd in de tracks “Josephine”, “How Long?” of het intrigerende “Full Moon Over Luna Park” en “Peak Downs Coal”, nummers die qua opbouw een beetje herinneren aan werk van iemand als Tom Waits of zijn Australische landgenoten van ‘Nick Cave And The Bad Seeds’.

Af en toe gaat het wel recht-toe-recht-aan zoals in “Til Now, “Keep On Moving” en bij het op de video te beluisteren nummer “Leave Me Where You Found Me” dat als eerste single uit dit album werd getrokken. De op de tweede video aangeboden albumtiteltrack “Fever Dreams I” is gebaseerd op een repetitieve drumbeat en snerpende rockgitaarklanken. Onze favoriete song op dit album is echter de zeer mooi gezongen akoestische Americana-ballad “White Lightning”, een catchy song die van begin tot einde blijft boeien en intrigeren.

Deze plaat werd door producer Jamie Hutchings helemaal live en rechtstreeks op tape opgenomen, hetgeen de authenticiteit van het werk van Mark Moldre absoluut ten goede komt. De leuke mix van Americana, jazzy en bluesy deuntjes, Dylaneske folkliedjes en stuwende rocksongs blijkt een schitterende basis te vormen voor een knappe plaat van deze Australische singer-songwriter.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Yellow Moon Records

video